Kenties kasvoillesi on ilmaantunut muitakin juonteita kuin naururypyt. Kylpyhuoneesi meikkihylly pursuaa purkkeja ja purnukoita, mutta et tiedä tarkemmin niiden sisällöstä saati vaikutuksista. Ruokakaupassa stressaa, kun ei oikein tiedä mitä pitäisi syödä voidakseen hyvin.

Vanha sanonta sisältää viisauden: "Jos aina teet sen, minkä olet aina tehnyt, saat aina sen, minkä olet aina saanut." Voisitko tehdä jotain toisin? Pysähdy kuulemaan kehosi viestit ja ihosi tarpeet, niin löydät luonnollisen kauneutesi.

Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat™ -verkkokurssi auttaa sinua löytämään luonnollisen ja yksilöllisen kauneutesi. Tule mukaan oppimaan ja oivaltamaan luonnollinen tapa hoitaa ja lisätä kauneuttasi!

Kauneus on katsojan silmässä, sanoi Margaret Hungerford 1800-luvun lopulla. Totta yhä. Jokainen havaitsee kauneuden eri tavoin. Tunnetusti rakkaus kaunistaa, rakastettu on rakastavalle kaikista kaunein. Kauneus on ajatonta - se syntyy terveydestä, hyvästä olosta ja terveestä itsetunnosta.

Jos peilistä katsovat harmahtavat kasvot, ihoa kiristää ja kutittaa, hiukset roikkuvat elottomina, turvottaa ja väsyttää jo heti aamusta, on viimeistään aika pysähtyä. Kaipaatko muutosta tähän kaikkeen? Vai haluatko ennaltaehkäistä edellä mainittuja tuntemuksia ja pitää raikkaan ilmeesi yllä?

Aito kauneus ei ole virheettömyyttä vaan ainutlaatuisuutta, myönteistä asennetta ja itsensä arvostamista. Suurimmaksi osaksi kauneus onkin omissa käsissäsi, ajatuksissasi ja valinnoissasi arjessa; siinä mitä ja miten syöt ja minkälaista kosmetiikkaa käytät. Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat™ -verkkokurssilla sinulle selviää, mikä on luonnonkauniin naisen salaisuus. Kurssilla käsiteltäviä asioita ovat mm.

Loppujen lopuksi kauneus on omissa käsissäsi, ajatuksissa ja valinnoissasi arjessa; siinä mitä ja miten syöt ja minkälaista kosmetiikkaa käytät.

Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat™ -kurssilla sinulle selviää, mikä on luonnonkauniin naisen salaisuus.

Ihminen on sitä mitä hän syö. Syömäsi ruoka vaikuttaa ihoosi, oloosi ja olemukseesi. Käyttämäsi kosmetiikka on myös kehosi ravintoa. Jos syöt pitkälle prosessoitua ruokaa ja käytät pitkälle prosessoitua kosmetiikkaa, se näkyy sinusta. Suolistosi ei toimi, iho ei hehku, silmät eivät välky eikä hiukset kiillä.

Kemiallinen stressi ja solutason tulehdus todellakin näkyy naamasta. Iho kertoo paljon siitä, miten koko keho voi. Iho reagoi herkästi ravitsemuksellisiin virheisiin. Luonnollinen ihonhoito lähtee liikkeelle sisältäpäin. Kehosi sisäelimet ovat erityisesti vastuussa ihosi hyvinvoinnista; maksa, munuaiset, lisämunuaiset, kilpirauhanen ja suolisto. Hormoniystävällinen ruoka antaa hehkua ihollesi. Naisen ravintotarpeet ovat hieman erilaiset kuin miehen.

Liika sokeri on iholle myrkkyä kaikenikäisille, mutta varsinkin vaihdevuosissa. Sokerin ja proteiinien yhteisvaikutuksen lopputuloksena syntyy kehossa haitallinen biologinen reaktio ja lopulta iho on eloton, jopa kellertävä.

Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat-kurssilla käsitellään ravinnon vaikutusta kauneuteen huomioiden myös ikääntyvän ihon tarpeet. Perusasiat sopivat kaikenikäisille eli ikärajaa kurssille ei ole. Kurssin anti toimii myös ennaltaehkäisevästi.

"Kauneus on kaiken turhan poistamista." Michelangelo

Iho vanhenee päivä päivältä, sitä ei voi välttää. Ihon vanheneminen alkaa noin 25 vuoden iässä ja kiihtyy 50:nen ikävuoden jälkeen. Perimällä on suuri vaikutus vanhenemiseen. Liian aikaisin ei kuitenkaan tarvitse ottaa ryppyjä vastaan.

Ihon hehkuun voi vaikuttaa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ruoasta nauttiminen poistaa stressiä joka puolestaan tekee hyvää iholle. Syöminen on sallittu nautinto, kun syö viisaasti. Myönteinen elämänasenne saa loputkin rypyt siliämään. Iloiset kasvot ovat aina kauniit!

Ihon kunto kertoo ihmisen yleisestä terveydentilasta. Elämäntapasi heijastuvat ihostasi, hiuksistasi ja olomuodostasi. Runsas auringonotto, tupakointi, runsas alkoholi, sokeri ja tärkkelys sekä liikkumattomuus rypistävät, turvottavat ja latistavat olemuksesi. Liika laihuuskin vanhentaa eli kohtuus painonkin suhteen on parasta kauneudelle. Rasvattomuus ei ole terveellistä, se näkyy myös ihon kunnossa. Kurssilla selviää miten saat rasvahappotasapainon elimistössäsi kuntoon

Säännöllinen ihohoito kannattaa. Ihon suojaaminen luonnonkosmetiikalla auttaa ihoa kestämään sään ja ympäristön saasteiden vaikutuksia. Puhdistaminen ja kuoriminen auttaa ihoa uusiutumaan ja ravinteita imeytymään. Sisäiset ja ulkoiset rutiinit ovat ihonhoidon kulmakivi.

Ryppyjen hoidossa ja kasvon muokkauksessa on käytetty iät ajat hyvin kyseenalaisia ja tuskallisia hoitokeinoja.  Entisaikoina naiset käyttivät lyijypastaa, että iho saatiin kalpeaksi sen ajan kauneuskäsityksen mukaisesti. Lisäksi iholle saatettiin vielä sivellä värjättyä kumilakkaa, joka teki kasvoista liki liikkumattomat.

Huulet punattiin elohopeasulfidilla. Aineita käytettiin, vaikka tiedettiin niiden vaarallisuus.  Vähitellen myrkyt keräytyivät kehoon ja siitähän ei hyvää seurannut, ääritapauksissa kuolema.

Nykyisin käytettävät Botox-pistokset kasvoihin vastaavat entisaikojen kaunistautumiskeinoja. Kyse on hermomyrkystä, joka kasvoissa lamaannuttaa ihoa ja silottaa ryppyjä. Erilaisten täyteaineiden ja Botoxin käyttö kosmeettisista syistä on hyvin kyseenalaista kaunistautumista. Käyttömäärät voivat nousta terveyden kannalta epäsuotuisiksi. Botox on alkujaan lääke eräisiin sairauksiin, joihin sillä on lääkinnällisiä vaikutuksia. Lääkärin valvonnassa aine on turvallista ja perusteltua hoitoa.

Luonnonkosmetiikka ei pyri tarjoamaan käyttäjälleen pika-apuja, nopeavaikutteisia täyteaineita, jolla ihon pinta on hetkellisesti sileämpi. Tuotteet ovat täynnä tehokkaita luonnon raaka-aineita, joita on käytetty usein jopa vuosituhansien ajan, yhdistäen mukaan nykypäivän teknologian.

Kosmetiikan luonnonmukaisuudesta kertovat erilaiset sertifikaatit. Niitä myöntävät riippumattomat mutta teollisuuden tarpeista syntyneet tahot. Sertifikaatit eroavat toisistaan muun muassa siinä, kuinka paljon synteettisiä aineita ne sallivat.

Luonnonkosmetiikan valikoima on kasvanut räjähdysmäisesti viimevuosien aikana, ja sen osuus kosmetiikan kokonaismyynnistä kasvaa vuosi vuodelta kiivaasti. Luomutuotteiden valinta aina, kun se on mahdollista, on iso ekoteko myös ympäristölle, niin ruoassa kuin kosmetiikassakin.

Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei saa käyttää mm. parabeeneja, mineraaliöljyjä, synteettisesti valmistettuja hajusteita, -säilöntäaineita tai -rasvoja. Luomuviljeltyjä ainesosia tulee käyttää aina kun se on mahdollista, ja geenimuunneltujen- tai uhanalaisten kasvien käyttöä ei sallita.

Pakkausten tulee olla kierrätettäviä ja/tai kierrätettyjä, ja koko tuotantoketjun, elinkaaren, tulee olla mahdollisimman vähän ympäristöä kuluttavaa. Luonnonkosmetiikan tuotteissa käytetään usein myös reilun kaupan ainesosia ja tuottajille maksetaan oikeudenmukainen palkka työstään.

"Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei saa käyttää mm. parabeeneja, mineraaliöljyjä, synteettisesti valmistettuja hajusteita, -säilöntäaineita tai -rasvoja."

Eläinkokeita, tai sellaisia tuotteita mistä eläimelle on aiheutunut haittaa, ei sallita. Esimerkiksi ihra, tali, ja eläinkollageeni eivät ole sallittuja luonnonkosmetiikassa. Sen sijaan vaikkapa mehiläisvahaa ja hunajaa käytetään

Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat™ -verkkokurssilla lähtökohtana on ajatus, että juuri sinä itse voit vaikuttaa ensisijaisesti omaan hyvinvointiisi ja kauneuteesi. Kurssilla saat tietoa, taitoa ja oivalluksia siitä, mitä se sinun kohdallasi on. Itselle sopiva ruokavalio, luonnonkosmetiikka ja kauneudenhoitorutiinit ovat osa luonnonkauniin naisen nautinnollista elämää.

Kurssin auttaa sinua löytämään entistä luonnollisemman ja puhtaamman elämäntavan ruoan ja käyttämäsi kosmetiikan suhteen. Olemme osa luontoa ja sen vuoksi meidän tulee elää sitä kunnioittaen.

Ennen kuin konkreettisia tuloksia on näkyvissä, pitää tehdä päätös, josta alkaa muutos. Tee siis nyt päätös osallistua kurssille ja prosessi alkaa. Päätöksen tehtyäsi alkaa toteutus eli siirryt ajatuksista kauniisiin tekoihin. Loppujen lopuksi kauneus on omissa käsissäsi, ajatuksissasi ja valinnoissasi arjessa; siinä mitä ja miten syöt ja minkälaista kosmetiikkaa käytät. Kurssin lopuksi sinulle on selvinnyt, mikä on luonnonkauniin naisen salaisuus!

VINKKI: Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat™-kurssi on hyvä lahja, josta on saajalleen iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa!

Toimi näin:

 • Laita viesti elina.lammi@ravitseva.fi ja otsikoksi Lahjakortti
 • Kerro viestissä, kuinka monta kurssi-osallistumista ostat
 • Mainitse viestissä lahjansaajien tiedot: koko nimi ja sähköpostiosoite, sekä oma kotiosoitteesi laskutusta varten.
 • Lähetämme sinulle sähköpostiin tulostettavan lahjakortin
 • Lahjan saajat saavat meiltä viestin sekä tunnukset kurssille

VINKKI: Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat™-kurssi on hyvä lahja, josta on saajalleen iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa!

Toimi näin:

 • Laita viesti elina.lammi@ravitseva.fi ja otsikoksi Lahjakortti
 • Kerro viestissä, kuinka monta kurssi-osallistumista ostat
 • Mainitse viestissä lahjansaajien tiedot: koko nimi ja sähköpostiosoite, sekä oma kotiosoitteesi laskutusta varten.
 • Lähetämme sinulle sähköpostiin tulostettavan lahjakortin
 • Lahjan saajat saavat meiltä viestin sekä tunnukset kurssille
Kouluttajina Elina Lammi Ravitsevasta ja Tiina Toratti Keitaasta
hyvä, hoitava ja nautinnollinen syöminen kulkee käsikädessä luonnonsuojelun ja eläinten oikeuksien kanssa. Luomu, lähiruoka ja luonnonantimien hyödyntäminen mahdollistaa hyvän ja kestävän kehityksen ruokalautasella.
Olemme osa luontoa ja sen vuoksi meidän tulee elää vuorovaikutuksessa sen kanssa, luontoa kunnioittaen.

Ravitseva on vuodesta 2001 toiminut ravitsemuskoulutusta ja henkilökohtaista ravitsemusneuvontaa tarjoava tamperelainen yritys. Lisäksi Ravitseva tarjoaa uudenlaista työhyvinvointia lisäävää Syö aivosi virkeiksi - työhyvinvointikoulutusta. Lue tarkemmin tästä linkistä. Syö aivosi virkeiksi -tyhykoulutus 

Ravitsevan ravitsemusfilosofia ja henkilökohtainen ravitsemusneuvonta perustuu yksilöllisesti ja henkilökohtaisesti laadittuun ruokavalioon. Ravitsemustarpeet ovat erilaiset eri elämänvaiheissa ja niitä pitääkin tarkistaa aika-ajoin. Toisen herkku on toisen myrkky - eli mikä sopii kaverille, ei välttämättä sovi itselle.

Ravitsevan toiminnan tavoitteena on saattaa ravitsemusteoria asiakkaiden arjessa maukkaiksi käytännön teoiksi. Ruoasta nauttiminen ei saa jäädä terveellisyyden varjoon. Syöminen on sallittu nautinto, kun syö viisaasti!

Elina Lammi

Me ajattelemme Ravitsevassa ja Keitaalla ihmisen hyvinvoinnin kokonaisuutena, johon vaikuttavat sekä sisäiset että ulkoiset tekijät. Terveys, tasapaino ja oikeat valinnat arjessa ovat kauneudeksi. Tavoitteenamme on asiakkaan luonnollinen ja aito hyvinvointi, ei tilapäiset pikakeinot. Ekologiset arvot ovat toimintamme lähtökohta.

Keidas by Lumo on vuonna 2015 perustettu luonnonkosmetiikan putiikki, ekokampaamo, ja ekohoitola Tampereen keskustassa. Palveluissa käytetään ainoastaan tehokkaita ja lempeän hoivaavia luonnon raaka-aineita; mm. ekokampaamossa tuotteet ovat 100% luomulaatuisia kasvivärejä, raaka-aineina käytetään myös luonnon savea ja merilevää.

Meikkipalvelut toteutetaan Zuii Organic -kukkaismeikkisarjalla, jonka raaka-aineet tulevat 100% luonnosta, lisäksi minimissään 95% valmistusaineista on luomuviljeltyjä. Keitaalla asiakkaan oman kauneus löytyy luonnon keinoin, hoitaen ja hellien.

Keidas tarjoaa rentouttavan hengähdystauon arjen kiireen keskelle. Stressi on tiedetysti isossa roolissa myös ihon ja hiusten hyvinvoinnissa. Ekologiset arvot näkyvät Keitaan arjessa; pakkausjätteet kierrätetään hyvin, kaikki markkinointimateriaalit on painettu kierrätyspaperille, suuri osa kalusteista on kierrätettyjä, pesuaineet ovat luonnollisia. Toimintaa kehitetään jatkuvasti vihreämpään suuntaan.

Tiina Toratti

No menu items have been found.

SYÖ AIVOSI VIRKEIKSI - TYHYKOULUTUS

Koulutuskokonaisuudet räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan.
Koulutus kostuu seuraavista osista:

 1. Syö aivosi virkeiksi - luento 
 2. Ohjattu maisteluruokahetki - proteiinit ja öljyt testissä 
 3. Henkilökohtainen ravitsemusneuvonta/sparraus

Koulutuksessa käsiteltäviä aiheita ovat mm.

 • Mieliruoka on muutakin kuin mielitekoja - mitä aivoruoka on?
 • Irti ruokastressistä - ruoan monet merkitykset.
 • Pieni ravinto-oppi tämän päivän tarpeisiin.
 • Taltuta kehon matala-asteinen tulehdus.
 • Vegeä, sirkkoja vai riittääkö fleksitarismi? Miten maailman terveimmät 100-vuotiaat ovat eläneet? Mitä opiksi heiltä?
 • Lisäravinteet - tarvitaanko niitä ja jos niin mitä?
 • Tietoinen syöminen, ihminen on miten hän syö - harjoitus.
 • Ekogastronomia - mitä ihmettä?
 • Onko luomu aina paras vaihtoehto?

PYYDÄ TARJOUS - SUUNNITELLAAN JUURI TEILLE SOPIVA KOKONAISUUS

YHTEYSTIEDOT

Elina Lammi

p. 045 127 4977

elina.lammi@ravitseva.fi

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

TULE MUKAAN VERKOSTOONI

Copyrights 2019 | Ravitseva | kaikki oikeudet pidetään