Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat

Tai kirjaudu sisään päästäksesi maksullisiin kursseihisi.

Kenties kasvoillesi on ilmaantunut muitakin juonteita kuin naururypyt. Kylpyhuoneesi meikkihylly pursuaa purkkeja ja purnukoita, mutta et tiedä tarkemmin niiden sisällöstä saati vaikutuksista. Ruokakaupassa stressaa, kun ei oikein tiedä mitä pitäisi syödä voidakseen hyvin.

Vanha sanonta sisältää viisauden: “Jos aina teet sen, minkä olet aina tehnyt, saat aina sen, minkä olet aina saanut.” Voisitko tehdä jotain toisin? Pysähdy kuulemaan kehosi viestit ja ihosi tarpeet, niin löydät luonnollisen kauneutesi.

SINÄ OLET KAUNEIN SINÄ

Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat™ -verkkokurssi auttaa sinua löytämään luonnollisen ja yksilöllisen kauneutesi. Tule mukaan oppimaan ja oivaltamaan luonnollinen tapa hoitaa ja lisätä kauneuttasi!

Kauneus on katsojan silmässä, sanoi Margaret Hungerford 1800-luvun lopulla. Totta yhä. Jokainen havaitsee kauneuden eri tavoin. Tunnetusti rakkaus kaunistaa, rakastettu on rakastavalle kaikista kaunein. Kauneus on ajatonta – se syntyy terveydestä, hyvästä olosta ja terveestä itsetunnosta.

Jos peilistä katsovat harmahtavat kasvot, ihoa kiristää ja kutittaa, hiukset roikkuvat elottomina, turvottaa ja väsyttää jo heti aamusta, on viimeistään aika pysähtyä. Kaipaatko muutosta tähän kaikkeen? Vai haluatko ennaltaehkäistä edellä mainittuja tuntemuksia ja pitää raikkaan ilmeesi yllä?

Aito kauneus ei ole virheettömyyttä vaan ainutlaatuisuutta, myönteistä asennetta ja itsensä arvostamista. Suurimmaksi osaksi kauneus onkin omissa käsissäsi, ajatuksissasi ja valinnoissasi arjessa; siinä mitä ja miten syöt ja minkälaista kosmetiikkaa käytät. Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat™ -verkkokurssilla sinulle selviää, mikä on luonnonkauniin naisen salaisuus. Kurssilla käsiteltäviä asioita ovat mm.

  • miten pidät itsestäsi huolta – kaikki lähtee suoliston ja ihon mikrobitasapainosta
  • mitä luonnonkosmetiikka on – mitä on luonnonmukaisuus ruoassa
  • värien merkitys ulkoisesti ja sisäisesti – antioksidanteista säteilevään ehostukseen
  • rasvaa itseäsi oikein – sisältä ja ulkoa
  • heleän ihon salaisuus
  • itselle sopivien ihonhoitotuotteiden ja ruoan valinta
  • helli hiuksiasi ulkoisesti, ravitse sisäisesti
  • ja paljon, paljon muuta mielenkiintoista

Kaikki muutos alkaa itsestäsi. Älä haaskaa elämääsi puolinaiseen elämään, itsesi vähättelemiseen, saatikka vertaa ulkonäköäsi muihin. Sinä olet kaunein sinä! Kukaan ei ole täydellinen, eikä siihen pidä edes pyrkiä, sillä se vie turhaan energiaa ja estää elämästä täysillä. Terve kauneus on aina uniikkia.

Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat – verkkokurssi arvostaa naista juuri sellaisena yksilönä ja persoonana kuin hän on. Kurssilla ei yritetä muuttaa sinua minkään tietyn muotin mukaiseksi, vaan tarjotaan ohjeita, neuvoja ja näytetään suunta kohti tervettä oloa ja luonnonmukaisia valintoja.

“Loppujen lopuksi kauneus on omissa käsissäsi, ajatuksissa ja valinnoissasi arjessa; siinä mitä ja miten syöt ja minkälaista kosmetiikkaa käytät.”

Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat™ -kurssilla sinulle selviää, mikä on luonnonkauniin naisen salaisuus.

 

 

KAUNEUS ON KAIKEN TURHAN POISTAMISTA

Ihminen on sitä mitä hän syö. Syömäsi ruoka vaikuttaa ihoosi, oloosi ja olemukseesi. Käyttämäsi kosmetiikka on myös kehosi ravintoa. Jos syöt pitkälle prosessoitua ruokaa ja käytät pitkälle prosessoitua kosmetiikkaa, se näkyy sinusta. Suolistosi ei toimi, iho ei hehku, silmät eivät välky eikä hiukset kiillä.

Kemiallinen stressi ja solutason tulehdus todellakin näkyy naamasta. Iho kertoo paljon siitä, miten koko keho voi. Iho reagoi herkästi ravitsemuksellisiin virheisiin. Luonnollinen ihonhoito lähtee liikkeelle sisältäpäin. Kehosi sisäelimet ovat erityisesti vastuussa ihosi hyvinvoinnista; maksa, munuaiset, lisämunuaiset, kilpirauhanen ja suolisto. Hormoniystävällinen ruoka antaa hehkua ihollesi. Naisen ravintotarpeet ovat hieman erilaiset kuin miehen.

Liika sokeri on iholle myrkkyä kaikenikäisille, mutta varsinkin vaihdevuosissa. Sokerin ja proteiinien yhteisvaikutuksen lopputuloksena syntyy kehossa haitallinen biologinen reaktio ja lopulta iho voi olla eloton, jopa kellertävä.

Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat-kurssilla käsitellään ravinnon vaikutusta kauneuteen huomioiden myös ikääntyvän ihon tarpeet. Perusasiat sopivat kaikenikäisille eli ikärajaa kurssille ei ole. Kurssin anti toimii myös ennaltaehkäisevästi.

“Kauneus on kaiken turhan poistamista.” Michelangelo

KAUNIIKSI ILMAN KIRURGIN VEISTÄ

Iho vanhenee päivä päivältä, sitä ei voi välttää. Ihon vanheneminen alkaa noin 25 vuoden iässä ja kiihtyy 50:nen ikävuoden jälkeen. Perimällä on suuri vaikutus vanhenemiseen. Liian aikaisin ei kuitenkaan tarvitse ottaa ryppyjä vastaan.

Ihon hehkuun voi vaikuttaa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ruoasta nauttiminen poistaa stressiä joka puolestaan tekee hyvää iholle. Syöminen on sallittu nautinto, kun syö viisaasti. Myönteinen elämänasenne saa loputkin rypyt siliämään. Iloiset kasvot ovat aina kauniit!

 

Ihon kunto kertoo ihmisen yleisestä terveydentilasta. Elämäntapasi heijastuvat ihostasi, hiuksistasi ja olomuodostasi. Runsas auringonotto, tupakointi, runsas alkoholi, sokeri ja tärkkelys sekä liikkumattomuus rypistävät, turvottavat ja latistavat olemuksesi. Liika laihuuskin vanhentaa eli kohtuus painonkin suhteen on parasta kauneudelle. Rasvattomuus ei ole terveellistä, se näkyy myös ihon kunnossa. Kurssilla selviää miten saat rasvahappotasapainon elimistössäsi kuntoon

Säännöllinen ihohoito kannattaa. Ihon suojaaminen luonnonkosmetiikalla auttaa ihoa kestämään sään ja ympäristön saasteiden vaikutuksia. Puhdistaminen ja hellävarainen kuoriminen auttaa ihoa uusiutumaan ja ravinteita imeytymään. Sisäiset ja ulkoiset rutiinit ovat ihonhoidon kulmakivi.

MITÄ NAINEN EI TEKISI KAUNEUTENSA TAKIA

Ryppyjen hoidossa ja kasvon muokkauksessa on käytetty iät ajat hyvin kyseenalaisia ja tuskallisia hoitokeinoja.  Entisaikoina naiset käyttivät lyijypastaa, että iho saatiin kalpeaksi sen ajan kauneuskäsityksen mukaisesti. Lisäksi iholle saatettiin vielä sivellä värjättyä kumilakkaa, joka teki kasvoista liki liikkumattomat.

Huulet punattiin elohopeasulfidilla. Aineita käytettiin, vaikka tiedettiin niiden vaarallisuus.  Vähitellen myrkyt keräytyivät kehoon ja siitähän ei hyvää seurannut, ääritapauksissa kuolema.

Nykyisin käytettävät Botox-pistokset kasvoihin vastaavat entisaikojen kaunistautumiskeinoja. Kyse on hermomyrkystä, joka kasvoissa lamaannuttaa ihoa ja silottaa ryppyjä. Erilaisten täyteaineiden ja Botoxin käyttö kosmeettisista syistä on hyvin kyseenalaista kaunistautumista. Käyttömäärät voivat nousta terveyden kannalta epäsuotuisiksi. Botox on alkujaan lääke eräisiin sairauksiin, joihin sillä on lääkinnällisiä vaikutuksia. Lääkärin valvonnassa aine on turvallista ja perusteltua hoitoa.

MITÄ ON LUONNONKOSMETIIKKA

Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan kosmetiikkaa, jonka valmistamiseen käytetyt raaka-aineet tulevat luonnosta ja joka aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa niin ihmiselle kuin luonnolle. Tätä säädellään erilaisillasertifikaateilla .Luonnonkosmetiikan sertifioinnin tavoitteena on auttaa kuluttajia ja ammattilaisia löytämään eettisesti kestävät, aidot luonnonkosmetiikkatuotteet koko suuren kosmetiikkatarjonnan joukosta. Tunnetuimpien kansainvälisten sertifikaattien pääperiaatteet ovat samat, mutta vaatimukset voivat erota toisistaan muun muassa siinä, kuinka paljon on luomulaatuisten raaka-aineiden osuus tuotteesta. Sertifioinnin ansiosta kosmetiikan käyttäjä voi varmistua siitä, että tuote täyttää luonnonkosmetiikalle asetetut vähimmäisvaatimukset. Luonnonkosmetiikka tarjoaa käyttäjälleen luonnollisesti tervettä kauneutta

 

 

Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei saa käyttää mm. parabeeneja, mineraaliöljyjä, synteettisesti valmistettuja hajusteita, -säilöntäaineita tai -rasvoja. Luomuviljeltyjä ainesosia tulee käyttää aina kun se on mahdollista, ja geenimuunneltujen- tai uhanalaisten kasvien käyttöä ei sallita.

Pakkausten tulee olla kierrätettäviä ja/tai kierrätettyjä, ja koko tuotantoketjun, elinkaaren, tulee olla mahdollisimman vähän ympäristöä kuluttavaa. Luonnonkosmetiikan tuotteissa käytetään usein myös reilun kaupan ainesosia ja tuottajille maksetaan oikeudenmukainen palkka työstään.

“Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei saa käyttää mm. parabeeneja, mineraaliöljyjä, synteettisesti valmistettuja hajusteita, -säilöntäaineita tai -rasvoja.”

Eläinkokeita, tai sellaisia tuotteita mistä eläimelle on aiheutunut haittaa, ei sallita. Esimerkiksi ihra, tali, ja eläinkollageeni eivät ole sallittuja luonnonkosmetiikassa. Sen sijaan vaikkapa mehiläisvahaa ja hunajaa käytetään

Perinteiset kosmetiikkamerkit mainostavat tuotteidensa tehokkuutta sillä, että ne sisältävät ravinteikasta, hoitavaa marjauutetta tai ihoa kosteuttavaa argan-öljyä. Muutaman prosentin sijaan luonnonkosmetiikka tarjoaa näitä ainesosia koko tuotteen mitalta, joten tehoa ja potkua tuotteista löytyy yllin kyllin.

Luonnonkosmetiikassa raaka-aineiden tulee olla mahdollisimman vähän prosessoituja, jotta niiden luonnolliset hoitavat ominaisuudet säilyisivät. Tämä takaa sen, että valmistusaineiden tehokkuus ja upeat ominaisuudet ovat tallella tuotteessa.

Luonnonkosmetiikan valikoima on kasvanut räjähdysmäisesti viimevuosien aikana, ja sen osuus kosmetiikan kokonaismyynnistä kasvaa vuosi vuodelta kiivaasti. Luomutuotteiden valinta aina, kun se on mahdollista, on iso ekoteko myös ympäristölle, niin ruoassa kuin kosmetiikassakin.

TEE PÄÄTÖS, SIITÄ ALKAA MUUTOS

Sisäiset ja ulkoiset kaunistajat™ -verkkokurssilla lähtökohtana on ajatus, että juuri sinä itse voit vaikuttaa ensisijaisesti omaan hyvinvointiisi ja kauneuteesi. Kurssilla saat tietoa, taitoa ja oivalluksia siitä, mitä se sinun kohdallasi on. Itselle sopiva ruokavalio, luonnonkosmetiikka ja kauneudenhoitorutiinit ovat osa luonnonkauniin naisen nautinnollista elämää.

Kurssin auttaa sinua löytämään entistä luonnollisemman ja puhtaamman elämäntavan ruoan ja käyttämäsi kosmetiikan suhteen. Olemme osa luontoa ja sen vuoksi meidän tulee elää sitä kunnioittaen.

 

Kouluttajina Elina Lammi Ravitsevasta ja Tiina Toratti Keitaasta

Ravitseva on vuodesta 2001 toiminut ravitsemuskoulutusta ja henkilökohtaista ravitsemusneuvontaa tarjoava tamperelainen yritys. Lisäksi Ravitseva tarjoaa uudenlaista työhyvinvointia lisäävää Syö aivosi virkeiksi – työhyvinvointikoulutusta. Lue tarkemmin tästä linkistä. Syö aivosi virkeiksi -tyhykoulutus 

Ravitsevan ravitsemusfilosofia ja henkilökohtainen ravitsemusneuvonta perustuu yksilöllisesti ja henkilökohtaisesti laadittuun ruokavalioon. Ravitsemustarpeet ovat erilaiset eri elämänvaiheissa ja niitä pitääkin tarkistaa aika-ajoin. Toisen herkku on toisen myrkky – eli mikä sopii kaverille, ei välttämättä sovi itselle.

Ravitsevan toiminnan tavoitteena on saattaa ravitsemusteoria asiakkaiden arjessa maukkaiksi käytännön teoiksi. Ravitsevan toiminnan arvopohja on ekogastronomiassa; hyvä, hoitava ja nautinnollinen syöminen kulkee käsikädessä luonnonsuojelun ja eläinten oikeuksien kanssa. Luomu, lähiruoka ja luonnonantimien hyödyntäminen mahdollistaa hyvän ja kestävän kehityksen ruokalautasella.
Olemme osa luontoa ja sen vuoksi meidän tulee elää vuorovaikutuksessa sen kanssa, luontoa kunnioittaen. Ruoasta nauttiminen ei saa jäädä terveellisyyden varjoon. Syöminen on sallittu nautinto, kun syöt viisaasti!

Elina Lammi

 

 

 

Me ajattelemme Ravitsevassa ja Sandeissa ihmisen hyvinvoinnin kokonaisuutena, johon vaikuttavat sekä sisäiset että ulkoiset tekijät. Terveys, tasapaino ja oikeat valinnat arjessa ovat kauneudeksi. Tavoitteenamme on asiakkaan luonnollinen ja aito hyvinvointi, ei tilapäiset pikakeinot.
Ekologiset arvot ovat toimintamme lähtökohta.

SANDEI vie sinut ihanaan sunnuntaiaamuun, jossa kiireellä ei ole sijaa. Olemme ylellinen luonnonkosmetiikan Day spa ja myymälä aivan Tampereen sydämessä Rautatieaseman läheisyydessä.
Me haluamme omalta osaltamme olla tekemässä maailmasta parempaa paikkaa. Kiireisessä ja kovassa maailmassa on liian vähän paikkoja, joissa pääsee hetkeksi irti ja hengähtämään.
Meille tullessasi voit jättää työasiat ja murheet oven ulkopuolelle ja hiljentää puhelimen äänettömälle. Sujauta pehmeät kylpytossut jalkaan ja hautaudu muhkean kylpytakin sisään. Anna pehmeän musiikin viedä ajatukset muualle – mielikuvissasi vaikka viikonloppulomalle eurooppalaiseen kaupunkiin.

Haluamme tuoda palan sunnuntaiaamun rauhaa ja luksusta jokaiseen arkipäivään, jotta Sinä saisit nauttia kiireettömästä ajasta juuri silloin, kun sitä eniten kaipaat.

Asiakkaan hyvänolon lisäksi haluamme tehdä hyvää myös luonnolle. Ympäristömme kärsii saasteista ja roskien määrästä. Me yritämme toiminnassamme tehdä mahdollisimman paljon ympäristön suojelemisen eteen ja siksi olemme valinneet tuotesarjoiksemmekin puhdasta ja tuoretta luonnonkosmetiikkaa. Kiinnitämme myös huomiota kierrätykseen ja ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittaviin vaihtoehtoihin myös siisteysasioissa.

Meille olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet. Emme halua lähteä liikkeelle ajatuksella, jossa meidän täytyisi korjata jokin vika tai peittää jotain väärää. Haluamme auttaa sinua voimaan hyvin ja korostamaan parhaita puoliasi. Aito kauneus syntyy lempeydestä itseä ja muita kohtaan. Kauneus on meissä jokaisessa jo valmiina. Meidän täytyy vain antaa sen tulla kunnolla esiin.

Tiina Kokkonen

 

 

Elina Lammi
Kouluttaja

Elina Lammi

Modules