Parsakaali lujittaa luut – ei maito

Parsakaali, Eihän sitä voi raakana syödä. Parsakaali maistuu kypsänä vetiseltä pahvilta. Yäk, en syö. Vai söisitkö sittenkin? Raakana maku ja ravintoarvo on parhaimmillaan. Kokeile raakaa parsakaalia.

PARSAKAALI TOIMII RAAKANA PARHAITEN

Älä ylikypsennä. Ravintoaineet imeytyvät parhaiten kypsentämättömästä parsakaalista, kun lisänä on hyvä kylmäpuristettu oliiviöljy  Parsakaali on sekä salaattikasvi että vihannes. Vaatimattomassakin maaperässä kasvava ja vähään tyytyvä, mutta runsaasti antava. Parsakaalissa kaikki sen osat ovat käyttökelpoisia; kukinnot, varsi ja lehdet.

Varsi on mehevä, kukinnot maukkaita ja lehdet täynnä vihreää voimaa; flavonoideja, beetakaroteenia, B-C-E-vitamiineja., folaattia, magnesiumia, rautaa, kaliumia, kalsiumia. Kaikkia oikeassa suhteessa. Paremmassa kuin maidossa.

OSTEOPOROOSIA EI ENNALTAEHKÄISTÄ MAIDOLLA

 

” Klikkaa lehmää, niin saat apua.”

PARSAKAALI VASTAAN MAITO

Meille suomalaisille on aina todisteltu, että pitää juoda maitoa, että luut pysyvät vahvoina, estetään luukato. Mutta se harha, että luut vahvistuvat vain maidolla, ei pidä paikkaansa. Miten pitää siis luut lujina? Mitä pitää tehdä, että kalsium pysyy luissa ja ytimissä? Miksi maissa, joissa ei juoda maitoa ei ole osteoporoosista kärsiviä?

Yksi syy on liiassa proteiinin saannissa. Liika maito on pahaksi.

Pelkkä kalsium ei rakenna lujia luita, tarvitaan kalsiumtasapaino, johon vaikuttavat D-vitamiini, boori, magnesium, sinkki, B6 ja B12-vitamiinit, foolihappo, K-vitamiini ja kalium…. lisäksi liikuntaa ja pitää välttää kalsiumia luustosta kuluttavia asioita; kahvi, suola, sokeri, liiallinen proteiinin syöminen, liiallinen fosfaattien saanti lisäaineiden muodossa kuten monissa leivissä, lihajalosteissa, sulatejuustoissa, liemijauheissa, jäätelössä, muroissa ja etenkin kola-juomissa.

Eli pitää tietää mitä ja miten syödä.

”Pitää välttää kalsiumia luustosta kuluttavia asioita”

Hyviä tasapainoisia kalsiumin ja magnesiumin lähteitä – ja hyvin imeytyviä – luustoon liittyen ovat vihreät vihannekset kuten parsakaali. Parsakaali on erittäin ravintorikas, oikeaa naisen ruokaa luustoalle ja hormoneille. Toki mieskin parsakaalista hyötyy. Ainakin välillisesti – hyvinvoivan naisen muodossa!

Parsakaali lujittaa luut – ei maito.

PARSAKAALITSATSIKI
1 parsakaali
1/2 kurkkua
1 sipuli
2 dl maustamatonta jogurttia

valkosipulin kynsi
pala tuoretta chiliä
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 rkl sokeri tai hunajaa
1 rkl sinappia
2 rkl viinietikkaa
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
tuoretta basilikaa ja minttua
muutama saksanpähkinä

Pilko tuore parsakaali veitsellä hienoksi, samoin kaalin kuorittu varsi ja lehdet. Silppua sipulit ja kuutioi kurkku. Sekoita jogurttiin mausteet ja yhdistä aineet. Hienonna lopuksi yrtit ja pähkinää salaatin sekaan. Nam.

Katso tästä miten salaatti tehdään! Ruoka on iloteko….
Elokuvani.mp4