Aarrekartta antaa unelmille siivet

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Niinhän sitä sanotaan. Kovin uusia lupaukset eivät tosin useinkaan ole; laihduttaminen, tipaton tammikuu ja uusi liikuntaharrastus lienee useimman lupauksia tehneen listalla vuodesta toiseen. Jos tänä vuonna tammikuussa tekisitkin oikeasti jotain uutta? Pysähdy. Se on monelle jo uusi teko. Lisäksi kysy itseltäsi, mitä minulle kuuluu? Mitä minä oikeasti haluan tältä vuodelta? Mitä minä haluan elämääni, mistä voin luopua, mitä annettavaa minulla on muille. Millainen on minulle hyvä elämä. Lempeästi ja myötätuntoisesti itseäsi kuunnellen. Aarrekartta-työtapa on hyvä apukeino tässä projektissa.

MIKÄ IHMEEN AARREKARTTA?

Aarrekartta on työkalu, joka auttaa toteuttamaan unelmia. Valitettavan usein unelmia pidetään epärealistisina haihatteluina, naisten hörhötyksinä ja päähänpistoina. Aarrekartta-työskentelyssä on kyse enemmästä, aidoista unelmista. Unelmat kertovat syvimmistä tarpeistamme, kunhan annamme niiden nousta pintaan alitajunnan syövereistä. Suurin este unelmien toteutumiselle olemme me itse. Negatiivinen sisäinen puhe torpedoi usein tärkeät unelmamme, ennen kuin ne pääsevät edes ajatuksiimme asti. Eihän minulle voi mitään hyvää tapahtua…enhän minä nyt tässä iässä enää…mitä naapuritkin ajattelisivat. Aito unelma on ilmaus tarpeesta, jonka täyttyminen lisää onnellisuutta ja tyytyväisyyttä. Unelmia hahmotellessa kannattaa pysähtyä miettimään rehellisesti, mikä elämässäni on tärkeää, olenko saavuttanut sen mitä olen halunnut vai olenko toteuttanut toisten minulle asettamia tavoitteita. Unelmien todeksi tulemiseen tarvitaan alitajunnan ja tietoisen mielen yhteistyötä, avointa asennetta elämään ja luottamusta onnistumisen mahdollisuuteen. Unelmilla on tapana toteutua. Unelmilla on väliä.

KIROTTU LAIHDUTTAMINEN

Hyvin monen naisen suurin unelma on laihtua. Siinä ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta laihduttaminen ei ole unelmana aito ja toteutuskelpoinen. Mieli virittyy laihdutuskuurin piinasta, nälästä, epäonnistuneista yrityksistä. Laihdutuskuuri on siten tuhoon tuomittu. Unohda siis laihduttaminen ja laihduttamisesta unelmointi, se ei toimi. Aito unelma on käsitys siitä, millaiseksi koet itsesi, kun tavoitepaino on saavutettu.  Miltä näytät, miten voit. Mitä hyvää saat elämääsi, minkälaista elämä on, kun unelmasi on totta. Se toimii. Ihminen ei tee mitään muutoksia elämäänsä, jos niistä ei ole hyötyä. Muutokseen pitää myös sitoutua. Unelma hoikasta olemuksesta ei yksin riitä. Aarrekartta ei ole onnenautomaatti vaan toimiva työkalu.  Painonpudotus on pienestä ja mielestä kiinni! Älä ole vaakasi vanki. Unohda vaaka ja kulje kohti unelmapainoasi!

UNELMOINTI ON TERVEELLISTÄ

Tulevaisuuteen suuntautuminen on terveen ja tervehtyvän ihmisen piirre. Liian usein ihmisen pitää sairastua vakavasti, ennen kuin herää huomaamaan mitä elämältä oikeasti haluaa. Lukuisat syöpää sairastaneet ovat omien sanojensa mukaan alkaneet elää vasta sairastuttuaan. Vakava sairaus on kirkastanut elämän tärkeät asiat. Ammatteja on vaihdettu, taloja rakennettu ja vuoria valloitettu. Miksi sitä samaa ei voisi tehdä jo terveenä? Unelmat ovat elintärkeitä – niin ihmisen kuin lääketieteenkin näkökulmasta katsottuna. Unelmat ovat tärkeä psyykkinen selviytymiskeino paranemisprosessissa. Kun on kirkas visio siitä mitä tulevaisuudelta odottaa, niin sitä kohti on hyvä kulkea. Aarrekartta on prosessina opettava kokemus. Matka itseen, dialogia itsen kanssa. Mitä oikeasti haluan ja tarvitsen elämääni? Näiden kysymysten takaa löytyy aito unelma, tarve paremmasta.

Vaikka Aarrekartassa unelmoidaan tulevasta, korostuu eläminen tässä hetkessä. Aarrekartta-työskentelyssä tulevaisuus tuodaan tähän hetkeen ja aletaan elää sitä kohden. Ihmisen mieli kiinnittyy mahdollisuuksiin ja tässä hetkessä eläminen kirkastuu. Toivotunlainen tulevaisuus tulee, mutta vain tässä hetkessä kaikki aistit avoimena eläen.

Tule tekemään oma Aarrekarttasi kurssilleni. On uuden aika!

Unelmilla on tapana toteutua!

 

 

Kurssi perustuu suorittamaani Kristiina Harju/Fakta&Fiktio Oy AAREKARTTA- luo unelmasi todeksi kouluttajakoulutukseen.