Palomies tarkisti ruokavalionsa

Palomies Antti-Pekka Paju (31v) tekee fyysisesti sekä henkisesti vaativaa työtä ja viihtyy työssään. Lihaskuntoharjoitukset, aerobinen liikunta ja ylipäätään hyvästä kunnosta huolehtiminen on elämäntapa, jota ilman tätä työtä ei voisi tehdä. Antti-Pekka on kiinnostunut myös ruokavaliostaan ja ruoanvalmistuksesta. Erilaiset lihaskuntoharjoitteluun liittyvät ruokavaliot on tullut kokeiltua. ”Olin pitkään miettinyt, että olisi mielenkiintoista keskustella ravitsemusasiantuntijan kanssa ruokavaliostani, onko siinä kaikki tarvittava vai pitäisikö jotain lisätä tai poistaa.” Antti-Pekka pohtii. Tuttava suositteli hänelle RAVITSEVAn palveluja. Ravitsemuskouluttaja Elina Lammi antaa henkilökohtaista ravitsemusneuvontaa ja sitä Antti-Pekka päätti kokeilla.

Antti-Pekka ja ravitsemuskouluttaja Elina Lammi tapasivat kahvilassa. Ei siis mitään jäykistelyä vastaanottohuoneessa vaan rennosti keskustellen, mutta asiaa. Lammi tulee myös kotiin, jos niin halutaan. Pääasia, että paikka on asiakkaalle sopiva ja vaivaton. Tapaamisen aluksi kartoitettiin yleisesti ruokavalio ja elämäntapa. Mikä on ateriarytmi ja tavallinen ruokapäivä. Ja Antti-Pekan tapauksessa myös yö. Palomiehen työ on vuorotyötä ja siihen kuuluu rankka 24 tunnin työvuoro. Yötyö tuo omat haasteensa ruokailuun. Ruokavalio pitää aina suunnitella omaan elämään sopivaksi.

Ruokavalion analysoinnin jälkeen ravitsemuskouluttaja Elina Lammi antoi vinkit ruokavalioon lisättävistä aineksista ja miten esimerkiksi kasvisten käyttöä voi lisätä viisaasti ja maukkaasti ruokavalioonsa. Antti-Pekka kertoi, että kasvisten käyttö on vähäistä. Myös lisäravinteiden käyttöä arvioitiin ja tarkennettiin. Lammi lähetti jälkikäteen kirjallisen yhteenvedon neuvonnasta ja ruokavaliosuosituksen. ”Sain paljon uutta tietoa ja hyödyllisiä käytännön vinkkejä ruokavalioni parantamiseen. Vaikka luulin, että ei olisi mitään lisättävää, niin olihan sitä! En tosiaankaan tiennyt, että esimerkiksi riisin ja pastan voi korvata kikhernejauhoista tehdyillä pastalla ja nuudeleilla. Samalla tulee proteiinia ja valkoinen vehnäjauho jää pois. Voin suositella ruokavalion tarkastusta kaikille ruokavaliostaan kiinnostuneille, vaikka luulisikin tietävänsä tarpeeksi. Ei sitä tiedä. Asiantuntijathan ovat sitä varten, että he ikään kuin sparraavat meitä parempiin suorituksiin. Tässä tapauksessa ravintoon liittyen. Ei sitä osaa ja ehdi kaivaa itse kaikkea tietoa netistä. Ja lisäksi on tosi vaikeaa erottaa mikä on tarpeellista tietoa ja mikä ei.” Antti-Pekka tiivistää neuvonnan annin ja lähtee treeneihin. Edessä on ansaitut vapaapäivät ja aikaa laittaa hyvää ruokaa.

Palomies saa kikhernepastasta kunnon proteiinipotkun!